Vakantieweek 2018: Vledder

Print Friendly, PDF & Email

Verslag vakantieweek 23-30 juni 2018, Hotel Brinkzicht te Vledder.

Zaterdagmiddag 23 juni vertrek:

Met 51 personen van de KBO Woerden/Kamerik naar Drenthe.
Nadat eerst de KBO-ers uit Woerden in stapten en enige tijd later de Kamerik-ers, vertrok de bus richting Vledder om na 157 Kilometer en 2 uur reistijd aan te komen bij hotel Brinkzicht te Vledder.
Wij werden ontvangen met koffie of thee. Daarna was de uitreiking van de sleutels, nog even wat uitleg en napraten waarna een ieder zijn kamer kon opzoeken en de koffers uitpakken.

Om 18:00u was het tijd voor het diner. De avond kon iedereen invullen naar eigen wens.

Zondag 24 juni.
Na 8 uur konden we gebruik maken van het ontbijt. 10:00u koffie met gebak om daarna te vertrekken met de bus voor een kerkdienst in Wilhelminaoord. Helaas voor ons zijn de diensten om de week. Besloten werd om een rondrit te maken in de kruising Overijssel/Friesland/Drenthe. Tijdens de rit vertelde de chauffeur over het ontstaan van het gebied en de kleine witte huisjes die bewoond werden door de armen en verpauperden uit de grote steden. Zij werden uitgenodigd om voor werk naar de landbouw koloniën te komen en kregen ook onderdak, scholing en zorg. Vledder betekent natte plaats. Terug naar Vledder om de lunch te gebruiken. De middag kon ieder naar wens zelf invullen.voor diegene die naar buiten hadden willen gaan: het regende.

Het diner om 18:00u: een keuze menu. Iedereen had zijn of haar voorkeur zaterdag al aangegeven. Het avondprogramma werd ingevuld met een quiz met 26 vragen.

 

Maandag 25 juni.
Om 8 uur ontbijt. We vertrokken om 9 uur voor een dag trip naar de Manderveense-aardbeien met een tussen stop in Ommen voor de koffie. Via een toeristische route door Vriezenveen en omliggende plaatsen, kwamen we in Manderveen aan.

 Daar werden we ontvangen met koffie of thee plus aardbeien gebak en in een dia presentatie werd een uiteenzetting gegeven over het bedrijf en over de aardbeien. Na een rondgang op het bedrijf volgde om 13:00u een voortreffelijke lunch. Ter afsluiting van deze middag: Twentse beschuit met aardbeien met slagroom.

Hierna vertrokken we weer richting Vledder en het hotel. Om 16:00u volgde het diner. De avond was een vrije avond.

Dinsdag 26 juni
Vanaf 8u tot 10u ontbijt. Daarna een vrije ochtend tot de lunch maar om 11 uur koffie. In de middag stond er halve dagtocht gepland die leidde door het Drentse nationaal park met de toeristische plaatsen Diever en Dwingeloo. In Dwingeloo staat een kerktoren, met een grote bol midden in de toren, die doet denken aan het midden oosten.

Vandaar reden we door het Drentse landschap met hunebedden richting Appelscha, waar we om 15:00u aankwamen bij het gebouw van Staatsbosbeheer. Hier konden we wat nuttigen en in en om het gebouw rond kijken. Om 4 uur vertrokken we weer naar ons hotel in Vledder.

Na het diner werd de avond gevuld met Sjoelbakken in allerlei vormen, dit was de moeite waard.

Woensdag 27 juni
We ontbeten weer van 8:00u / 10:00u met om 11:00u de koffie. Velen van ons gingen op deze morgen naar de “klerenwinkel“ om te winkelen. Om 12:30u volgde de lunch.

Na deze lunch konden we een buffel-farm bezoeken van de familie Zeestraten in het plaatsje Oldemarkt. Daar aangekomen, ontvangst met koffie/thee, kregen we een presentatie van wat een buffel is en hoe die leeft. Na wat inkopen in de plattelandswinkel vertrokken we om 16:30u wederom naar het hotel.

 

Het avond programma, na het diner, was BINGO! Dat werd op een ludieke en eigen stijl gebracht door Auke met diverse prijzen. Samen vattend: een kostelijke avond.

 

Donderdag 28 juni
Deze dag kon een ieder naar eigen wens invullen. Fietsen, wandelen, winkelen of niets doen.

Frans had vervoer naar het Miramar zeemuseum geregeld waar velen gebruik van hebben gemaakt. Het diner: een overheerlijk klassiek warm en koud buffet. De avond kon men invullen met kaarten spelletjes en een drankje nuttigen.

Vrijdag 29 juni
Deze dag stond er een halve dagtocht naar het Ot en Sien museum gepland. Dat museum staat in Surhuisterveen (Fr). Zoals gebruikelijk: om 8:00u / 10:00u ontbijt. Daarna vertrokken we naar Surhuisterveen.

Wie zijn Ot en Sien? Ot had een vriendinnetje Sien en de verhalen zijn in boekvorm opgeschreven door Hendericus Scheepstra en Jan Ligthart en de illustraties werden gemaakt door Cornelis Jetses en Lies Veenhoven.

Wat was het doel van deze gedachten?
Met deze beschrijving wil men het gezinsleven van Ot en Sien laten zien in huiselijke en dagelijkse leven op het Drentse platteland. De kinderen in de grote steden hadden geen notie wat zich daar af speelde.
In Den Haag werd in 1930 een monument geplaatst: twee stenen figuurtjes op sokkels.
Nadat iedereen het museum had bezichtig was er nog ruimte voor een drankje en we konden mee zingen met Johanna Pitstra. Zij bespeelde de accordeon en iedereen zong met volle borst mee. Na een verblijf van krap 2 uur vertrok de bus richting Vledder om weer rond 17:00u in het hotel aan te komen.

De avond stond in teken van een bonte avond. Wat konden we verwachten? Jeske en Auke en hun muziek: zij hebben ons op deze avond kostelijk vermaakt.

Ook de heren Jopie van Leeuwen, Cock van Leeuwen en Jos Kompier hebben ons met hun inbreng een geweldige avond bezorgd.

 

Zaterdag 30 juni
Vroeg uit de veren 8:00u ontbijt, koffers gepakt. Vertrek om 9:12u richting Kamerik/Woerden om, na 138 km en 2:14u reistijd, aan te komen in Kamerik en daarna in Woerden.
Terug blik: De 51 personen kunnen terug zien op geweldige vakantie in hotel Brinkzicht te Vledder. Met name dank aan onze chauffeur Tineke: wat kan zij sturen.

Auke en zeker ook Jeske, geweldig wat hebben jullie ons vermaakt en bedankt ook iedereen van Hotel Brinkzicht en zeker niet te vergeten de koks, die ons elke avond ons verrasten met een 2 keuze menu – 3 gangen. Een compliment waard.

Verslag opgesteld door Rien

You cannot copy content of this page