Verslag: Vakantiereis 2016

Print Friendly, PDF & Email

Een verslag van Rien Grisnigt

Zaterdag: 4 Juni:

Vertrek vanuit Woerden en Kamerik

Onderweg naar Valkenburg een koffie stop in partycentrum Antoine in Soerendonk. Tijdens het instappen in de bus dreigde een hevige onweersbui los te barsten. We reden weg, waarna de bui inderdaad in alle hevigheid los barstte. Bij de aankomst in Valkenburg worden wij ontvangen in het hotel Monopole door Mvr Curvers en worden verblijdt met een welkomst drankje. valkenburg 2013

Zij vertelt wat wij deze week kunnen verwachten. Daarnaar kreeg ieder zijn kamersleutel en kon zijn of haar koffers uitpakken.

Om 18:30 uur het diner en na het diner kon een ieder zijn avond zelf invullen.[fruitful_sep] Zondag: 5 Juni

Ontbijt om 8:00 / 9:00 uur Daarna naar de kerkdienst, die door de meeste leden werd bezocht. De pastoor was verrast dat er toch nog vele gelovige in de kerk aanwezig waren en besloot de dienst in te korten door de preek niet te doen. Er ging een zucht van verlichting door de kerk. Menige aanwezige KBO leden uitten die want Limburgs is toch iets anders dan Nederlands.

Terug in het hotel koffie met Limburgse vlaai! De middag kon een ieder, naar eigen wens, zelf invullen: wandelen, kaarten.

Ook zondagmorgen werden wij verrast door Nel en Joop Bouman uit Kamerik, secretaresse van Kamerik.

18:00 uur Diner en ’s avonds werd een diapresentatie gepresenteerd over de flora en fauna van Zuid Limburg. Dit was een boeiende uiteenzetting. Daarna nog even gezellig samen zijn, en gingen we vermoeid naar bed.[fruitful_sep]Maandag 6 Juni

8:00 / 9:00 uur ontbijt

9:30 uur Allen staan klaar voor vertrek naar Bad Munster Eifel, een dagtrip tot 17:00 uur. Onderweg is er een koffie stop ingepland aan de oevers van de Ruhrsee in het hotel-restaurant Eifel Haus. Vandaar vertrekken we weer en rijden door de bergen van het Eifel gebied. Deze hebben een hoogte van 800 meter: prachtig uitzicht en het weer was ook geweldig goed!

Aangekomen in het stadje Bad Munster Eifel wordt ons een lunch op Duitse gewoonte geserveerd, dat wil zeggen: alles in overdaad.

In het hotel waren aan diverse wanden gouden platen en de gitaar van Heino tentoongesteld en Heino, de zanger, was aanwezig (thuis) voor hem. Wij hebben hem zelf niet gezien, zijn auto wel.

De gitaar van Heino
vakantie 2016 (10)
Heino’s Kurhaus

Vandaar de bus in naar het stadje, ongeveer 1 kilometer te rijden en ieder kon daarna op eigen gelegenheid het stadje bezichtigen. Bad Munster Eifel is een middeleeuwse stadje met vestingsmuren en oude gebouwen. Ik heb een oude kerk bezocht: het was er steen koud! Wat bleek: er lag achter in de kerk iemand die was helemaal versteend. Dat was ik zelf ook bijna.

Na ongeveer ander half uur verblijf in het stadje, waar we ook van een drankje of ijsje konden genieten, gingen we naar de bus toe en terug naar Valkenburg. In de verte nog steeds de onweersbui! deze heeft ons niet in gehaald. Aangekomen in het hotel wacht ons wederom een heerlijk diner, en de avond wordt gevuld met kaarten, of dat altijd eerlijk gebeurd?? Daarna allen tevreden naar bed.[fruitful_sep]Dinsdag 7 Juni

Ontbijt 8:00 / 10:.00 uur Deze ochtend kon men, naar eigen inzicht, zelf invullen.

vakantie 2016 (11)
Gezellig zo met z’n tweeën

De lunch wordt om 12:00 uur genuttigd in het hotel, waarna men zich gereed maakt voor vertrek naar de Belgische Voerstreek.

Om 13:30 uur vertrekt de bus uit het zonnige Valkenburg richting België. Komen we de grens over: betrekt de lucht en begint de zondvloed. Tijdens de rit vertelde de chauffeur dat het maandag hevig had geregend en dat was, door de ravage, nog goed te zien.

Op weg naar de koffie stop werden tal van Belgische plaatsen gepasseerd, waarna we terug reden naar Valkenburg. De route terug naar Valkenburg was een geheel andere weg, met veel verhalen. Deze route leidde door het gebied van de taalstrijd Walen (Frans) en Vlamingen (Nederlands).

Na het diner was er een avond vullend programma dat verzorgd werd door troubadour/zanger/gitarist Willem den Brabander, hij kreeg iedereen met luide stem aan het zingen, in een woord: een geweldige avond. Daarna tevreden naar onze kamers voor een goede nachtrust.[fruitful_sep]Woensdag 8 Juni

Ontbijt 8:00 tot en met 10:00 uur. Na het ontbijt kan iedereen deze ochtend tot 12:00 uur zelf invullen.

12:00 uur Lunch met een warm hapje vooraf.

13:30 uur Vertrek naar Maastricht. Daar aangekomen brachten we een bezoek aan Talentino Mestreech, een tentoonstelling in een voormalig klooster van de zusters, waar we uitleg kregen over de tentoonstelling klein Limburg en Limburgse ‘vandeweg’ Kruisen.

Daarna koffie met zelf gebakken Limburgse vlaai die daar ook gebakken wordt (te denken aan ’n type Abrona) en daarna de bus in, richting Valkenburg. Via Epen door dal en heuvelgebied, wat mooie panorama gezichten opleverden.

Om 18:00 uur wordt het diner opgediend wat wederom voortreffelijk is! Vervolgens wordt om 20:30 bingo gespeeld en kunnen diverse prijsjes gewonnen worden.

Daarna nog even gezellig samen en dan naar bed.[fruitful_sep]Donderdag 9 Juni 2016

Ontbijt van 8:00 tot en met 10:00 uur.

Een ochtend vrij, tot en met 12:00 uur, daarna lunch met vooraf een warm hapje.

vakantie 2016 (20) vakantie 2016 (24)13:30 uur in de bus voor een bezoek aan Nonke Buusjke te Schinveld. Een museum in het klein over het wonen en werken op het platteland van het Zuid Limburgs leven in de eerste helft van de vorige eeuw. De stichter van Nonke Buusjke was Theo Berkers. Hij was van mening dat onze huidige welvaartmaatschappij nogal wat schaduwkanten heeft. De rust die toen uitstraalde en hoe men woonde, de gereedschappen en de interieurs in woningen, gaven een indruk van hoe men toen leefde.

16:30 uur vertrek naar het hotel. Daar aangekomen wacht ons om 18:00 uur wederom een voortreffelijk diner. Na het diner kan iedereen de avond zelf invullen.[fruitful_sep]Vrijdag 10 Juni

Ontbijt 8:00 – 9:00 uur

9:30 uur In de bus. We vertrekken naar Maastricht waar we ontvangen werden in de Historische drukkerij – grafisch atelier te Maastricht.

vakantie 2016 (21)Hier werd, door 3 gidsen, verteld hoe de drukkunst, door middel van steendruk, is ontstaan. Dit waren complete kunstenaars. Papierdruk enz. In het museum stonden tal van drukpersen die behouden zijn gebleven en die dienst hebben gedaan tot en met de jaren 70 (uit de vorige eeuw). Dit drukkunstmuseum lig aan de Jodenstraat 22.

vakantie 2016 (22)Vandaar naar de volgende trip: lopend naar de Maas, waar we konden inschepen bij rederij Stiphout voor een rondvaart over de Maas: stroomopwaarts en terug.

 

 

Op de kade wordt een groepsfoto gemaakt door onze chauffeur Harry.

Hierna terug naar het hotel. en om 13:30 uur de lunch.

18:00 uur Het laatste diner, dit wordt op feestelijke wijze, in buffet vorm, door het bedienende personeel geserveerd, vanwaar ieder naar behoefte kon afhalen. Het was voortreffelijk!

20:30 uur Afscheids-avond met live muziek: ook hier maakte men gretig gebruik van.

Alom: deze avond was zeer geslaagd, daarna vermoeid en tevreden naar bed.[fruitful_sep]zaterdag 11 juni

Ontbijt 8:00 uur

9:00 uur Koffers ingeladen. Voor het vertrek worden allen persoonlijk bedankt voor onze aanwezigheid en kreeg iedereen de groepsfoto mee.

Omstreeks 12:00 uur arriveerde de bus in Woerden en niet veel later in Kamerik.

Terug kijkend kunnen we zeggen: EEN HEEL GESLAAGDE VAKANTIE

De KBO reiscommissie Woerden / Kamerik.

vakantie 2016 (23)

You cannot copy content of this page