Nieuwsbrief 07 2018

Print Friendly, PDF & Email
Nieuwsbrief voor leden

Jaargang 21 nr. 07, augustus 2018
Secretariaat: Trudy Kroon,
Warmoeshof 3, 3441 EP, Woerden
Website: www.kbowoerden.nl
Telefoon 0348-420754 of secretariaat.kbowoerden@gmail.com
IBAN nr: NL22 INGB 0009434135 t.n.v. KBO Woerden

Wilt u de nieuwsbrief downloaden? Klik dan hier.

Van het bestuur

De zomerperiode loopt zo langzamerhand weer teneinde en oh, wat was het warm! Niet alleen in Spanje en Frankrijk, maar zelfs hier in Nederland. Ondanks die hitte hier was het meestal toch echt om van te genieten, hoewel we ons bewust zijn dat deze hitte niet voor iedereen prettig was.

Laten we hopen dat we in de nazomer die voor de deur staat nog veel van het mooie weer kunnen genieten.
Op 13 september gaan we weer van start in De Dam met een zang optreden van Decolores, een fantastische dameskoor.
Voor het bestuur is het weer tijd om de draad op te pakken en de planning voor de activiteiten voor 2019 te maken.
Het bestuur wenst u een plezierig verenigingsjaar toe.

[fruitful_tabs type=”accordion” width=”100%” fit=”false”][fruitful_tab title=”Wel en Wee”]

Het ‘Wee’:
Er is gelukkig deze keer geen “Wee” te melden.

Het ‘Wel’:
We mogen mevrouw M.C Scheren verwelkomen als nieuw lid bij onze vereniging. We verwachten en nemen aan dat u zich binnen de kortste keren bij ons thuis voelt.

[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Activiteitenagenda”]

 • 12 juni: Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534;
 • 23 t/m 30 juni: Vakantieweek in Vledder, De Reiscommissie.
 • 10 juli: Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534;
 • 23 aug: Zomerklaverjassen, Locatie Parochiezaal;
 • 11 sept. Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534;
 • 12 sept. Najaarsdagtocht: De reiscommissie;
 • 13 sept. Optreden van Decolores, Locatie: De Dam;
 • 27 sept. Nieuw klaverjas-seizoen 2018/2019, Locatie Parochiezaal.

Bijeenkomsten in De Dam starten om 14:00 uur en zijn om circa 16:00 uur afgelopen.
Het kaarten in de parochiezaal van de Bonaventurakerk in Woerden start om 13:30 uur.

Kijk voor alle activiteiten ook in de Activiteitenkalender[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Wandelen met Gini”]Dinsdag 10 juli vertrokken wij met 5 dames en 3 heren om half 10 bij de Plint. Na een lange tijd van warm weer was het deze dag wel fris. Al wandelend langs de Grecht en ‘s-Gravensloot genoten wij van de mooie natuur. Met het pontje zijn wij overgevaren en bij de Bosrand hebben wij koffie gedronken. Op de terugweg ging het zachtjes miezeren, dus namen wij de kortste weg naar de Plint. Het was weer heel gezellig.

Op 11 september gaan wij weer op pad.

Lijkt het je leuk, wandel dan een keer met ons mee. 

[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Zomerjassen”]Ondanks de aanhoudende warmte waren donderdag 26 juli toch nog 13 leden aanwezig om te klaverjassen. In de eerste ronde gingen Jan Slingerland en Riek van Vliet als eersten nat, wat hen een pakje stroopkoeken opleverde.

In de laatste ronde speelden Wil Sengers en Gini Slingerland een pit, waarvoor een tablet chocolade beschikbaar was. Na 3 rondes eindigde Jan Slingerland met 5112 punten als eerste, Wil Sengers met 4772 punten als tweede en Lenie Kraan met 4722 punten als derde. Voor Kees v/d Waaij, 3858 punten, was de poedelprijs.

[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Vakantieweek 2018″]

51 leden van Woerden en Kamerik hebben een leuke vakantie in Vledder beleefd.

 

 

(klik hier en lees het verhaal van Rien en de foto’s van Nel)

 

 

[/fruitful_tab][/fruitful_tabs]

Wat hebben we voor u gelezen:

[fruitful_tabs type=”accordion” width=”100%” fit=”false”]
[fruitful_tab title=”Rijbewijs keuring”]Kijkt u als oudere wel eens op de geldigheidsduur van uw rijbewijs?
Er is een leeftijdsgrens waarbij u opnieuw (na medische keuring) uw rijbewijs moet gaan verlengen. Deze grens ligt bij de leeftijd van 75 jaar. Dan moet het volgende gebeuren:

 • Een afspraak maken op het gemeentehuis (14 0348) en ophalen van keuringsformulier, (kosten hiervan € 39,30).
 • Dit keuringsformulier gaat u thuis invullen en vervolgens maakt u een afspraak bij een keuringsarts. Let op: deze afspraak kan soms wel 14 dagen duren (kosten medische keuring arts € 30,00).
 • Vervolgens stuurt u het door de arts ondertekende formulier op naar het CBR. (bijgeleverde envelop). Let op: Eerst een kopie maken van formulier voordat u het opstuurt !!!! Ook verdere bevindingen van de keuringsarts kunnen voor het CBR een reden zijn om u voor de tweede keer op te roepen voor een uitgebreidere keuring.
 • Na insturen van keuringsrapport ontvangt u van CBR een ontvangstbewijs zodat u kunt aantonen dat het keuringsrapport werd verstuurd.
 • Dan begint het lange wachten (totale procedure kan soms wel 3 maanden duren).
  Na ontvangst goedkeuring CBR, opnieuw afspraak maken gemeentehuis (14 0348) voor verdere afwikkeling en zorg voor een goedgekeurde pasfoto (kosten nogmaals (€ 39,45) betalen voor uw rijbewijs.

U krijgt dan een nieuw rijbewijs dat 5 jaren geldig is en daarna begint de procedure weer opnieuw. De les is: BEGIN OP TIJD MET DE AANVRAAG! [/fruitful_tab]
[fruitful_tab title=”Training ‘Tips voor Langer Fietsplezier’ in gemeentehuis Woerden”]Fietsen is goed voor de gezondheid, voor de portemonnee en voor het milieu én het is een typisch Nederlandse activiteit: We leren fietsen op zeer jonge leeftijd en veel Nederlanders blijven dat doen (soms op een e-bike) tot ver na hun 80ste. Hoe ouder we worden, hoe meer het gezondheidsaspect mee gaat tellen. Toch belanden veel oudere fietsers / e-bikers in het ziekenhuis; doordat ze vaker dan andere fietsers betrokken zijn bij ongevallen – meestal eenzijdige ongevallen – en eerder ernstig letsel oplopen.
Is daar niet wat aan te doen?

De gemeente Woerden, de provincie Utrecht en de Fietsersbond vinden in elk geval dat actie geboden is. Zij hebben de handen ineen geslagen en bieden de 60-plussers in de gemeente Woerden de mogelijkheid deel te nemen aan de training ‘Tips Voor Langer Fietsplezier’, een training van een dag (9.00 – 16.00 uur), waaraan voor de deelnemers geen kosten zijn verbonden Deze informatieve dag vindt plaats op donderdag 6 september in het gemeentehuis van Woerden, De Bleek 10.

Hoe ziet de cursusdag eruit?
De deelnemers komen op de eigen fiets of e-bike naar de Training. Na ontvangst worden eerst de kennis van de verkeersregels en het verkeersinzicht getest. Hierbij is er speciale aandacht voor lokale verkeerssituaties; de cursisten krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties. Vervolgens staan controles en praktijkoefeningen op het programma:

 • de deelnemers krijgen ‘fietsgymnastiek’ van een beweegdocente;
 • ze kunnen hun fietsen / e-bikes laten controleren door een lokale rijwielhandelaar; op een afgezet parcours worden de reactiesnelheid,
 • het evenwicht en de fietsvaardigheid getest;
 • en het groepsfietsen wordt geoefend tijdens een korte fietstocht langs enkele bijzondere verkeerssituaties in de gemeente.
 • Ook wordt er extra aandacht besteed aan de veiligheidsaspecten van de e-bike, de fiets met elektrische trapondersteuning.
  De cursus duurt van 9.00 tot 16.00 uur en wordt rond 12.30 uur onderbroken voor een gezellige lunch.

Aanmelden
Belangstellenden voor de Training ‘Tips Voor Langer Fietsplezier’ kunnen zich – vóór 28 augustus – aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of een mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (o.v.v. ‘aanmelding Tips Voor Langer Fietsplezier Woerden 6 september’). Noteer in de mail s.v.p. naast uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd ook of u met de fiets of e-bike komt en of u WA verzekerd bent.
Deelname is gratis. [/fruitful_tab][/fruitful_tabs]

You cannot copy content of this page