Nieuwsbrief 07 2017

Print Friendly, PDF & Email
Nieuwsbrief voor leden

Jaargang 20 nr. 07, Augustus 2017
Secretariaat: Warmoeshof 3,
3441 EP, Woerden
Telefoon 0348-420754 of secretariaat.kbowoerden@gmail.com
IBAN nr: NL22 INGB 0009434135 t.n.v. KBO Woerden

 

Wilt u de nieuwsbrief downloaden? Klik dan hier.
Van het bestuur
De zomerperiode loopt zo langzamerhand weer teneinde en het bestuur hoopt dat u kunt terugkijken op een voor u fijne periode.

Laten we hopen dat we straks nog een heerlijke nazomer krijgen.

Het bestuur pakt de draad weer op en gaat zich met de planning voor 2018 bezighouden. Eén van de eerste activiteiten die nu in de planning staat is op donderdag 14 september. We krijgen dan een voordracht van “Natuurmonumenten”. We hopen u in groten getale te mogen begroeten.

Graag wijzen wij u alvast op vrijdag 6 oktober, op welke dag: de “dag van de ouderen” zal worden georganiseerd.
U hoort daar binnenkort meer over van ons. Ook in de plaatselijke pers zal daar aandacht aan worden besteed.
Het bestuur wenst u een plezierig verenigingsjaar toe.

[fruitful_tabs type=”accordion” width=”100%” fit=”false”][fruitful_tab title=”Wel en Wee”]

Het ‘Wel’: Wij verwelkomen ons nieuwe lid mevrouw Sengers-Kemp. Welkom bij onze vereniging en we hopen en vertrouwen erop dat u zich snel bij ons thuis zult voelen.

Het ‘Wee’: Er is gelukkig geen ‘Wee’ te melden.

[/fruitful_tab]
[fruitful_tab title=”Activiteitenagenda”]

    • 24 augustus: 4e maal Zomerklaverjassen, Locatie Parochiezaal;
    • 12 september: Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534;
    • 13 september: “Najaarsdagtocht” Met de reiscommissie;
    • 14 september: Presentatie Natuurmonumenten, Locatie De Dam;
    • 28 september: Start Klaverjascompetitie, Locatie Parochiezaal.

Kijk voor alle activiteiten eens in de Activiteitenkalender[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Van de reiscommisie”]

Zaterdag 24 juni tot en met 1 juli werd de vakantieweek doorgebracht in hotel het Landhuis in Oldenzaal. Er werd een gevarieerd dag en avondprogramma aangeboden dat bij een ieder uitermate goed in de smaak is gevallen. Dagtochten, cabaret, muziek, bingo, een Weense avond, kindercircus, niets was te gek. Kortom een week om met prettige gevoelens op terug te kijken.

Een domper op de feestvreugde van allen, maar met name voor de familie van Kleef, was de opname van de heer van Kleef in het ziekenhuis.

Lees ook het leuke verslag van Rien Gresnigt op deze site.

Bij de nieuwsbrief vindt u ook de reisfolder voor de dagtocht van 13 september.
Een tocht die staat in het teken van Asperges, champignons en ambacht, ei, advocaat.
U gaat toch ook mee?

[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Wat hebben we voor u gelezen”]

KBO Nieuws is de digitale nieuwsbrief van de Unie KBO voor KBO-leden en andere geïnteresseerden. Dit is een greep uit het nieuws: u kunt meer lezen op: www.kbo.nl
Wilt u reageren op de artikelen? Graag! U kunt ons mailen via uniekbo@uniekbo.nl

Vallen blijft sluipmoordenaar onder senioren
Meer dan drieduizend mensen zijn vorig jaar overleden aan de gevolgen van een val, blijkt uit cijfers van het CBS. Seniorenorganisatie KBO-PCOB waarschuwt al jaren voor deze sluipmoordenaar. Iedere vijf minuten valt er een 55-plusser in Nederland. Bijna honderdduizend senioren belanden op de Spoedeisende Hulp na een val. ‘Er is veel schaamte rondom vallen’, zegt directeur Manon Vanderkaa. ‘Mensen denken dat het hen niet overkomt, maar soms blijkt het lichaam brozer dan gedacht.’

Door geen risico te nemen neemt het risico toe
KBO-PCOB adviseert senioren al jaren om actief te blijven. Op latere leeftijd zijn mensen geneigd om steeds meer zaken uit handen te geven zoals tassen dragen, een kratje optillen en zelf de boodschappen te doen. Hierdoor bewegen mensen minder, worden botten brozer en neemt spierafname toe. Daarmee wordt het risico op een val groter. ‘Juist door geen risico te nemen, nemen mensen meer risico’, aldus Vanderkaa.

Senioren voorzichtig optimistisch over hun financiën
Na drie jaar van toenemend pessimisme over hun financiële situatie en toekomst, groeit bij ouderen voorzichtig het vertrouwen.
Dit blijkt uit onderzoek over koopkracht onder 1.700 vijftigplussers van KBO-PCOB, de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Directeur Manon Vanderkaa: “De dalende lijn is een halt toegeroepen en op sommige gebieden zien we zelfs een positieve ontwikkeling. Maar senioren zonder vermogen vormen nog een uitzondering. Dit vraagt duidelijk aandacht van het komende kabinet.”
In 2016 verwachtten zes van de tien senioren dat hun pensioenuitkering het volgende jaar erop achteruit zou gaan. In 2017 verwachten nog maar twee van de tien dat hun pensioen erop achteruit zal gaan. In 2016 merkte 55% van de senioren dat ze in vergelijking met het jaar daarvoor minder geld op hun bankrekening kregen, nu is dit 33%. Ook het idee dat senioren meer inleveren dan andere bevolkingsgroepen is teruggelopen van 71% naar 57%. Verder wordt er dit jaar door minder senioren bezuinigd en staan minder senioren rood.

[/fruitful_tab][/fruitful_tabs]U kunt dit overzicht bekijken en/of printen om het op uw prikbord plakken.

You cannot copy content of this page