Nieuwsbrief 06 2017

Print Friendly, PDF & Email
Nieuwsbrief voor leden

Nieuwsbrief: Jaargang 20 nr. 06, juni 2017
Secretariaat: Warmoeshof 3, 3441 EP, Woerden
Telefoon 0348-420754 of secretariaat.kbowoerden@gmail.com
IBAN nr: NL22 INGB 0009434135 t.n.v. KBO Woerden

 

 

Wilt u de nieuwsbrief downloaden? Klik dan hier.
Van het bestuur
We liggen nu te puffen in de schaduw, voeten in een teiltje met water en ijskoud water in de buurt om de dorst te lessen.

Wie zegt dat je naar Frankrijk moet voor de zon? Een deel van onze leden gaat komende week op vakantie naar Oldenzaal.  Het bestuur wenst u een bijzonder prettige week toe in het gelukkig ook schaduwrijke Twentse land.

[fruitful_tabs type=”accordion” width=”100%” fit=”false”][fruitful_tab title=”Wel en Wee”]

Het ‘Wel’: Wij verwelkomen ons nieuwe lid mevrouw Van Vliet: “Welkom bij onze vereniging en we hopen en vertrouwen erop dat u zich snel bij ons thuis zult voelen”.

En het ‘Wee’: Gelukkig is er deze maand geen ‘wee’ te melden.

[/fruitful_tab]
[fruitful_tab title=”Activiteitenagenda”]

  • 24 juni t/m 1 juli: Vakantieweek in Hotel het Landhuis in Oldenzaal;
  • 11 juli: Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534;
  • 27 juli: Zomerklaverjassen Parochiezaal;
  • 08 aug: Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534;
  • 24 aug: Zomerklaverjassen Parochiezaal;
  • 12 sept: Wandelen met Gini, Startpunt: In overleg met Gini 0348-415534.

Kijk voor alle activiteiten eens in de Activiteitenkalender[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Fietstochten”]

Onze secretaris, Trudy Kroon, organiseert regelmatig fietstochtjes. Op de website is daar al een keer melding van gemaakt.
Er zouden in de activiteitenagenda op onze website (www.kbowoerden.nl) wat dagen worden geplaatst. Dan kunt u daarin zien wanneer en waar er gefietst zou worden. Deze procedure is enigszins gewijzigd:
Als u een keertje mee wilt fietsen dient u zich, via een e-mailtje of telefoontje, bij Trudy aan te melden. Zij zal dan met u contact opnemen en u laten weten wanneer en waar er gefietst zal worden.
Ook zal zij u dan laten weten: wie er allemaal meegaan en hoe de dag er dan verder uit gaat zien. U kunt dan alsnog besluiten of u met hen meefietst of dat u een ander keertje mee wilt doen.
Het email adres van Trudy is: trudykroon@hetnet.nl
Haar telefoonnummer is: 0348 420754
Heeft u interesse om er eens lekker op uit te trekken? Meld u dan bij Trudy aan!

[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Wat hebben we voor u gelezen”]

 • KBO Nieuws
  KBO Nieuws is de digitale nieuwsbrief van de Unie KBO voor KBO-leden en andere geïnteresseerden.
  Hieronder vindt u een greep uit het nieuws: u kunt meer lezen op: www.kbo.nl
  Wilt u reageren op de artikelen? Graag! U kunt ons mailen via uniekbo@uniekbo.nl
 • Senioren KBO-PCOB in gesprek met goede doelen
  Enveloppen vol met ongevraagde cadeaus, stapels acceptgiro’s met de vraag om te doneren. Ongevraagde post van goede doelen valt in veelvoud bij senioren door de brievenbus. Bij velen leidt dit tot ergernis blijkt uit de enorme hoeveelheid reacties die de redactie van het magazine Nestor kreeg, na een ingezonden brief van mevrouw Kat-Bouwmeester over dit onderwerp.
  “Ik ontving vorig jaar 510 acceptgirokaarten en twee dressoir-lades vol kaarten en cadeaus. Ik weet niet wat ik daarmee aan moet. Ik stuur er niet één van weg”.
  “Ik geef ieder jaar aan meerdere goede doelen. Dan is het hoogst onplezierig bijna wekelijks één of meer (een enkele keer wel eens vijf) bedelbrieven te krijgen die ik rechtstreeks bij het oud papier deponeer. Jammer van het geld dat daarmee gemoeid is.”
 • Senioren in gesprek
  KBO-PCOB besloot na alle reacties van haar leden om samen met Nederland Filantropieland fondsenwervers van goede doelen uit te nodigen om met de senioren in gesprek te gaan over de wervingsmethoden naar donateurs. Op een dinsdag in juni kwamen veertien senioren en fondsenwervers samen in Amersfoort om hierover met elkaar te spreken.
 • Voorzitter VNG: ‘onderschat invloed senioren in gemeenten niet’
  Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht wil er niets van horen dat ouderen zielig zouden zijn. Ouderen hebben een grote kracht en invloed, veel meer dan ze denken. Dit zei hij bij de uitreiking van het Manifest Seniorvriendelijke Gemeenten van KBO-PCOB, de grootste ouderenorganisatie van Nederland. Hij kreeg het manifest als voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.
  Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB, bezocht de burgemeester op 15 juni als aftrap van een landelijke campagne rond de gemeenteraadsverkiezingen. “Voor de ruim 5 miljoen 55-plussers in Nederland is het van groot belang dat gemeenten aandacht hebben voor de wensen en noden van de oudere inwoners in de stad. Zeker nu gemeenten meer taken erbij hebben gekregen in zorg, participatie en de fysieke leefomgeving.”[/fruitful_tab][fruitful_tab title=”Vrijwilliger(s) gezocht”]

De vereniging zoekt naarstig naar een vrijwilliger die zijn of haar tijd wil inzetten voor activiteiten binnen het bestuur van onze bloeiende vereniging.

Niet alleen voor een bestuursfunctie worden vrijwilligers gezocht! Ook op andere gebieden kan de KBO Woerden versterking gebruiken:

De Webmaster zoekt:

We zijn zover: Onze nieuwe website is al een tijdje ‘life’!
Wat merkt u daarvan? Eigenlijk nog niets speciaals!
 • Als u dit adres intypt zult u zien dat de opmaak en menustructuur duidelijk is veranderd.
 • De activiteitenkalender is overzichtelijker, de opmaak is moderner en er komt meer informatie op de website te staan.
 • Bovendien wordt het mogelijk om, als lid, op geplaatste artikelen te reageren of zelf een artikel te schrijven en te publiceren. Zo wordt de website dus niet alleen als informatie gebruikt maar kunt u ook zelf invloed op de inhoud uitoefenen.

Omdat deze mogelijkheid, maar ook de toekomstige uitbreiding van mogelijkheden, de webmaster meer tijd zal gaan kosten, zoeken wij iemand die affiniteit heeft met computers en een back-up en ondersteuning voor Henk wil zijn.
Vindt u het leuk om, als vrijwilliger, voor de vereniging iets te doen en bent u handig met computers of wilt u dat wel beter onder de knie krijgen: Meld u dan aan bij het bestuur.

Belastinginvulhulp (HUBA)

Voor het belastingproject van de ouderenorganisaties, zijn we op zoek naar leden van deze bonden die voor andere leden de belastingaangiftes en eventueel aanvragen dan wel wijzigen van zorg- en huurtoeslag willen verzorgen. Het project is een samenwerkingsverband van KBO, PCOB en ANBO. Denkt u dat dit een geschikte tijdsbesteding voor u is, neem dan s.v.p. contact op met de penningmeester van het KBO Jos Meijer, telefoon 0348-413201[/fruitful_tab] [/fruitful_tabs]

You cannot copy content of this page