Leden magazine KBO-PCOB mag geen wijSr heten

Print Friendly, PDF & Email

‘Magazine van KBO-PCOB’
Nu ontvangen de KBO-leden nog het magazine Nestor en de PCOB-leden het magazine Perspectief.

 

 

Vanaf augustus krijgen zij allemaal het nieuwe: ‘Magazine van KBO-PCOB’. Een nieuw magazine vraagt om een nieuwe naam. Daarover willen wij u graag informeren.

De nieuwe naam

Zoals we al eerder hadden vastgesteld, zal het nieuwe magazine geen optelsom worden van de twee bestaande bladen. Er komt een geheel nieuw magazine dat past bij onze ambitie om opinieleider te zijn op de vijf speerpunten en dat bestaande en nieuwe leden aanspreekt. Er is om tal van voor de hand liggende redenen gekozen om niet een van de bestaande titels te gebruiken (Nestor of Perspectief) maar op zoek te gaan naar een nieuwe naam die past bij onze nieuwe gezamenlijke ambitie.

Van Nestor naar WijSr
Het projectteam vond de naam: WijSr om allerlei redenen passend, maar deze naam is nu juridisch aangevochten.

Juridisch aangevochten
De titel ‘wijSr’ van ons kersverse ledenmagazine is door het mediabedrijf Wij Special Media B.V. juridisch aangevochten. Tot onze grote spijt oordeelde de rechter op 30 augustus 2017 na een kort geding in ons nadeel. KBO-PCOB mag de titel niet meer gebruiken. Het verspreiden van het ledenmagazine onder de titel wijSr dient te staken.

Wij Special Media B.V., de uitgever van onder andere ‘Wij jonge ouders’ en ‘Wij zwanger’, is van mening dat er sprake is van merkinbreuk en ‘gevaar voor verwarring bij het publiek’. wijSr zou bovendien ongerechtvaardigd voordeel trekken uit de reputatie van de woord- en beeldmerken van Wij Special Media. De voorzieningenrechter ging hierin mee.

Besluit van het bestuur
Hoewel KBO-PCOB bijzonder teleurgesteld is over deze uitkomst, stoppen we uiteraard met deze titel. We brengen het volgende nummer uit onder de tijdelijke titel ‘magazine van KBO-PCOB’. Inmiddels hebben we er ook voor gezorgd dat wijSr niet meer digitaal vindbaar is op onze website en op andere plaatsen. Het magazine is binnenkort weer beschikbaar met de neutrale titel.

De september-editie is daarom ook niet meer beschikbaar in de app of op andere wijze digitaal te lezen.

Aan de verdere – zeer gewaardeerde – inhoud en formule van ons ledenmagazine verandert uiteraard helemaal niets in de toekomst.

You cannot copy content of this page