Digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB

Print Friendly, PDF & Email

Nieuwsbrieven KBO-PCOB

KBO-PCOB verstuurt twee soorten digitale nieuwsbrieven:

[fruitful_ibox_row]
[fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”KBO-PCOB.nu”]Deze nieuwsbrief is zowel bestemd voor leden als voor niet-leden. Hiermee houden we u op de hoogte van de belangenbehartiging voor senioren en verwijzingen naar leuke of interessante artikelen op onze website, bijvoorbeeld uit ons online magazine.
KBO-PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”KBO-PCOB Verenigingsnieuws” last=”true”]De digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.[/fruitful_ibox][/fruitful_ibox_row]

Hieronder leest u een stukjes van diverse ‘leden’ nieuwsbrieven.
U kunt zich natuurlijk ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrieven: Klik hier!
Wilt u reageren op de artikelen? Graag! U kunt ons mailen via uniekbo@uniekbo.nl 

[fruitful_tabs type=”default” width=”100%” fit=”false”]
[fruitful_tab title=”Ledenvoordeel: 50plus beurs”]

Bestel nog snel uw kaarten met korting voor de 50PlusBeurs!
Leden van KBO en PCOB mogen met korting naar de 50PlusBeurs en het speciale ledenconcert van de Drie Baritons. Beursticket op een dag naar keuze: €9,50 (i.p.v. €17,50). Combiticket Beurs & Show op woensdag 19 september: €22,50 (i.p.v. €35,-).
Bestel snel uw kortingskaarten [/fruitful_tab][/fruitful_tabs]

[fruitful_tabs type=”default” width=”100%” fit=”false”]
[fruitful_tab title=”Inspiratiedag Grenzeloos Leven”] 1 november 2018,
We worden ouder dan ooit en de medische wetenschap kan ons langer dan ooit in leven houden. Nooit eerder in de geschiedenis moe(s)ten zoveel mensen zelf nadenken over manieren van oud worden, de grens van het leven en hoe ze daarmee om willen gaan.
Op 1 november 2018 wordt daarom voor de tweede keer een inspiratiedag rond dit thema georganiseerd. Tijdens deze dag staat het thema ‘Grenzeloos Leven’ centraal. Locatie: Dominicanenklooster in Huissen. Leden van KBO en PCOB krijgen €15,- korting op de prijs van €25,-. De inschrijving voor deze inspiratiedag is geopend; meld u dus alvast aan. Van harte aanbevolen. [/fruitful_tab][/fruitful_tabs]

[fruitful_tabs type=”default” width=”100%” fit=”false”]
[fruitful_tab title=”Langer fit met KBO-PCOB bewegingsgame”]

maandag, 25 april 2017

In mei 2017 komen Europese techneuten en gamemakers In mei komen Europese techneuten en gamemakers naar de KBO-PCOB om samen met ouderen een bewegingsgame te ontwikkelen. Dit gebeurt vanuit het Europese project Active@home.

KBO-PCOB neemt als seniorenorganisatie deel aan Active@Home, onderdeel van het Europese AAL-programma (Ambient Assisted Living) dat als doel heeft om de vergrijzende Europese bevolking lang fit en actief te houden.

De trainingsgame van Active@Home draagt daar aan bij. Het is een bewegings-spel dat je thuis doet voor de televisie, met dans en Tai Chi. De bewegingssensoren registreren de bewegingen.

De game is niet alleen leuk. Het is een combinatie van oefeningen en vermindert de kans op vallen. Vallen is dé sluipmoordenaar onder senioren, dus dit is een investering in de eigen veiligheid thuis.

Om deelnemende senioren gemotiveerd te houden en het plezier in het spel te vergroten, is het mogelijk om de trainingsgame samen met anderen te spelen.

• Meer weten? Kijk op de website van Active@home www.active-at-home.com of op de Facebookpagina https://www.facebook.com/activeathome

[/fruitful_tab][/fruitful_tabs]

 

[fruitful_tabs type=”default” width=”100%” fit=”false”]
[fruitful_tab title=”Tablet coach”]

De KBO biedt op verschillende manieren hulp.
Op een laagdrempelige manier kunnen KBO-leden kennismaken met de tablet, met hulp van een tabletcoach.

Interesse? Meldt u aan bij uw bestuur! [/fruitful_tab][/fruitful_tabs]

You cannot copy content of this page