Bestuurswijzigingen en afscheid

Print Friendly, PDF & Email

Op de algemene ledenvergadering van 14 maart jl. zijn een aantal bestuurlijke wijzigingen doorgevoerd.

Onze voorzitter Frank Hoefsloot heeft, na 8 jaar onze voorzitter te zijn geweest, afscheid genomen en zijn plaatsvervanger Jan de Lange,  als nieuwe voorzitter, aan de ledenvergadering voorgesteld. Zijn benoeming werd unaniem aanvaard. En is onze penningmeester Jos Meijer, na 13 jaar trouwe dienst, gestopt met zijn werkzaamheden. Voor het vervangen van deze belangrijke functie is nog geen plaatsvervanger gevonden. Het bestuur zoekt nog naar een invulling van deze functie. Mocht u iemand kennen die voor deze functie geschikt is: benader hem of haar eens om te polsen of diegene dat wellicht leuk vindt om dit te doen.

Tijdens de vergadering zijn diverse toespraken gehouden en is er zelfs de: ‘Unie KBO-zilveren speld van verdienste’ uitgedeeld. Deze speld werd door Hans Pillen, de voorzitter  van de Unie KBO-provincie Utrecht, bij Jos opgespeld waarbij hij onze penningmeester in het welverdiende zonnetje zette.

Verder was er ook nog een toespraak van Gretha Sijmons die Frank bedankte voor zijn inzet en kregen de beide heren een leuk cadeautje van KBO afdeling Woerden.

 

 

Ook werden de dames van beide heren niet vergeten: Zij kregen een mooie bos bloemen als dank voor hun onverminderde steun aan hun echtgenoten die menig uur aan hun functie bij de KBO Woerden hebben besteed.

Bent u benieuwd naar de leuke toespraak van Gretha voor Frank, klik dan hieronder het venster open.

[fruitful_tabs type=”accordion” width=”100%” fit=”false”]
[fruitful_tab title=”Dankwoord van Gretha”]

Afscheid als voorzitter, Frank Hoefsloot. 14 maart 2019

Beste Frank,
Nu is het dan zover, vandaag is je afscheid als voorzitter van de KBO-Woerden.
Moeilijk, maar je bent ook aan nieuwe uitdagingen toe.

Wie is Frank? We gaan we even terug in de tijd:
Je komt uit een gezin met een broer en een zus. Je was beroepsmilitair bij de Kon. Landmacht gelegen in Ermelo.
Daar heb je ook een lintje gekregen: Ridder in de orde van Oranje Nassau. Die kreeg je voor je vrijwilligerswerk en voor bijzondere projecten bij de Defensie.
Eén van die projecten was : het begeleiden van de slachtoffers en hun familieleden van het vliegtuigongeluk in (1996) met het militaire muziekkorps in Eindhoven en de goede afwikkeling hiervan. Echt iets om trots op te zijn. Maar jij blijft een bescheiden persoon: je hebt het daar nooit over gehad.

Januari 2011 heb jij je, als lid bij de KBO – Woerden, ingeschreven.
Ook op aanraden van Peggy, je vrouw. Quote: “De KBO zoekt een nieuwe voorzitter en dat is echt iets voor jouw; moet je doen! Goede mensen hebben ze altijd nodig”. Aldus gedaan: Jij was vanaf maart 2011 onze voorzitter. En dat is nu dus inmiddels alweer 8 jaar geleden

Het voorzitterschap zit je echt in het bloed met als voorbeeld: je voorzitterschap van de tennisvereniging Be Quick in Gouda. En dat zeker gedurende 10 jaar.
Je bent sportief maar had daar toch te weinig tijd voor. Wandelen, fietsen en ook Jeu de boules, als het even kan, gaan je beter af.
Je bent een Alfa man (talen)en hebt passie voor muziek: Als er via de KBO iets muzikaals te doen is ben jij altijd de vrolijke man die mee en zingt.

In Spanje hadden jullie voor een langere tijd ook een verblijf waar jullie graag naar toe gingen. Nu staat het reizen samen met Peggy je vrouw, op het programma. Niet zomaar om de hoek maar echte verre reizen. Heerlijk de culturen proeven en zien hoe de mensen ergens anders leven en zich vermaakten.

Frank,
Vele jaren was jij er voor de leden om het zo goed en gezellig mogelijk te maken.
Ook voor ons, als bestuur, was het altijd prettig hoe jij je passie naar voren bracht. De berichten vanuit het kantoor van de KBO Unie, waar jij regelmatig aanwezig was, werden met ons gedeeld. Het delen met elkaar vindt jij erg belangrijk.
Zoals o.a. ook de vernieuwing en samenwerking met PCOB. Met Cok Hoogerbrugge, (de voorzitter PCOB) werkte je graag samen aan de vernieuwing van de ‘Nieuwe KBO-PCOB’. Waarbij het uitgangspunt is dat: ‘Wij als bestuur zoeken naar een vruchtbare samenwerking!!!!’ Het is ook een uitdaging hoe deze ontwikkelingen zich voorzet naar een samenwerking voor de ouderen in Woerden.

Coördineren en leiding geven aan iedereen, dat moet jij nu loslaten Frank.
Maar dat gaat zeker lukken. Wij als bestuur en alle leden hier aanwezig, geven je een groot applaus. En nogmaals hartelijk dank voor al je inzet.

We hopen dat je hier vaak aanwezig zult zijn bij onze gezellige middagen. We gaan het voorjaar en de zomer tegemoet dus nu heb je veel tijd over voor al je andere dingen.
GENIET ERVAN samen met Peggy je vrouw.

We wensen je hier alvast, met alle leden en bestuursleden, nogmaals heel veel succes…….

[/fruitful_tab]
[/fruitful_tabs]

Na al deze toespraken wilden de aftredende heren ook nog iets zeggen en stelde de nieuwe voorzitter Jan de Lange zich voor.

Voor het voorstelrondje van Jan en de dankwoorden van Frank en Jos wordt verwezen naar de nieuwsbrief van april.

You cannot copy content of this page